Dorpsfilm Grevenbicht 1962

“Grevenbicht, de dörpsfilm oet 1962”, de laatste dorpsfilm uit de serie van 7.

Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de beeld- en geluidsbewerking en het inspreken van de in 1962 in Grevenbicht gemaakte filmopnames door cameramensen van de filmmaker Johan Adolfs.
De film super 8 film (zonder geluid) werd door de filmmaker Paul Cuijpers uit Buchten eerst gedigitaliseerd, daarna volgde de beeldbewerking en werden achtergrondmuziek en effectgeluiden toegevoegd en wordt het commentaar ingesproken.
Voor het benoemen van de benodigde honderden namen van personen die in beeld komen werden ingezetenen van het betreffende dorp benaderd. Geen gemakkelijke opgave bij beelden die vaak meer dan  60 jaar geleden werden opgenomen.

De opdracht aan de cameramensen van Adolfs was om het dagelijkse leven te filmen en daarbij zoveel mogelijk inwoners in beeld te krijgen. In de dorpsfilm “Grevenbicht, de dörpsfilm oet 1962” komen bijna alle straten met hun bewoners  tijdens hun dagelijkse werkzaamheden in beeld. Er werden tevens opnames gemaakt in het gemeentehuis, de kleuter-, jongens- en meisjesschool en tijdens demonstraties door enkele verenigingen.
Aan het einde van de dorpsfilm openen harmonie St.Cecilia Grevenbicht-Papenhoven en Kon. harmonie Aurora Grevenbicht de gebruikelijke optocht door het dorp waar een aantal verenigingen aan deelnemen.

Voor bestelling van de film “Grevenbicht, de dörpsfilm oet 1962” kunnen geïnteresseerden vanaf 1 augustus vóórinschrijven. De film wordt op DVD en USB-stick uitgebracht, te bestellen door het bestelformulier in te vullen.
Ook wordt gevraagd of u bij de gratis vertoning van deze film aanwezig wenst te zijn.  

Op donderdag, 22 september om 19:00 uur wordt deze film in zaal Aurora vertoond.

Na een korte pauze wordt ook de 2e dorpsfilm “Grevenbicht in 1956” vertoond.

Vanaf 18:00 uur en na de de 2e filmvertoning kunnen in de zaal de bestelde DVD’s of USB-stick’s  van de dorpsfilm “Grevenbicht, een dörpsfilm oet 1962” worden afgehaald.

De kosten voor de bij voorinschrijving bestelde DVD of USB-stick bedraagt € 15,00 p/st. te betalen bij het afhalen. De opbrengst is bestemd voor Hospice Bronnerhof te Born.

Deze film en alle overige 7 uitgebracht dorpsfilms uit de omliggende dorpen ziin documenten met cultuurhistorische waarde. Ze laten de opbouw in de naoorlogse periode zien en tonen het dagelijkse leven in de periode 1950 tot 1970. Tegenwoordige dorpsbewoners zullen nog veel familieleden, kennissen of vrienden tijdens hun dagelijkse bezigheden in beeld zien komen in hun toenmalige woonomgeving. Johan Adolfs maakte in de periode 1950 tot 1970 opnames in Holtum, Born, Buchten, Vissersweert, Grevenbicht en Obbicht. De opnames van deze  dorpsfilms zijn nog steeds op DVD of USB-stick te koop en te bestellen via dorpsfilms@ziggo.nl.

Klik op onderstaande foto om het bestelformulier te openen!