Veel gestelde vragen

Wie komt voor Bronnerhof in aanmerking?
Er moet aan twee criteria worden voldaan.
1. Een gast kiest zelf voor opname in een hospice naar keuze.
2. Zijn of haar levensverwachting is niet langer dan ongeveer 3 maanden.

Wat is "palliatieve" zorg?
Palliatieve zorg is de actieve totale zorg - lichamelijk, emotioneel, sociaal en spiritueel - voor mensen die ongeneeslijk ziek zijn en diegenen die hen direct omringen. Het doel van zorg is het bereiken van de best mogelijke kwaliteit van leven voor zowel de patiënt als zijn naasten.

Hoe wordt er voor de gasten gezorgd?
De ca. 80 zeer gemotiveerde vrijwilligers komen zoveel mogelijk tegemoet aan alle wensen van de gasten en hun naasten. Het buurtzorgteam zorgt voor de verpleegkundige zorg. De medische zorg is in handen van de eigen huisarts of, indien gewenst, in handen van de aan Bronnerhof  verbonden huisartsenpraktijk  Obbicht.

Wat wordt er verwacht van de naasten en de mantelzorg?
Van de naasten wordt, naast aandacht voor de gast, verwacht dat zij zorg dragen voor de persoonlijke was van de gasten. Het linnengoed van Bronnerhof (lakens, slopen etc.) wordt door onze vrijwilligers verzorgd.

Kan ik, als familie, koffie of andere zaken nuttigen in Bronnerhof?
Ja dat kan. Koffie en thee is gratis. Als er mee wordt gegeten, zal een kleine vergoeding worden gevraagd.

Kan ik eigen TV/radio en andere spulletjes meebrengen?
Dit is zeker mogelijk. Elke gastenkamer beschikt al over een TV. Een eigen stoel en/of kastje, foto’s en dergelijk zijn van harte welkom.

Hoe staan jullie tegenover het meebrengen van huisdieren?
Het meebrengen van kleine huisdieren is in overleg en onder bepaalde voorwaarden mogelijk.

Is het toegestaan om samen met de verpleegkundige mijn naaste mee te verzorgen?
Indien mogelijk en wenselijk wordt de familie bij de zorg betrokken.

Is er telefoon en een internetverbinding op de gastenkamers?
Er is geen telefoon met eigen telefoonnummer op de kamer aanwezig. Wel kan gebruik worden gemaakt van de centrale draagbare telefoon. Bronnerhof beschikt over een beveiligde, draadloze, internetverbinding waar gratis gebruik van kan worden gemaakt. Uiteraard kan de eigen mobiele telefoon ook worden gebruikt.

Is het mogelijk om te overnachten in het Bronnerhof voor de familie?
Als blijkt dat de gast en/of de familie het op prijs stelt om te blijven overnachten, kan er tegen een kleine vergoeding gebruik worden gemaakt van een van onze ingerichte logeerkamers. Ook kan er eventueel een bed worden bijgeplaatst op de kamer van de gast.

Is het verblijf in Bronnerhof kosteloos?
Voor het verblijf wordt aan de gasten een financiële bijdrage gevraagd van 30 Euro per dag. Dit bedrag wordt door veel zorgverzekeringen geheel of gedeeltelijk vergoed. Het niet vergoede deel is fiscaal aftrekbaar.

Hoe informatie in te winnen of aanmelden?
U bent te allen tijde welkom om in Bronnerhof te komen kijken en indruk op te doen of Bronnerhof voor u of uw familielid geschikt is. Hiervoor belt u het beste met Bronnerhof (tel. zie contact pagina).
Betrokkene of verwijzer kan vrijblijvend contact opnemen met een van onze drie coördinatrices, bij voorkeur op werkdagen tussen 12:00 en 16:00 uur. Is iemand aangemeld dan komt een van onze coördinatoren op huisbezoek om kennis te maken en het verblijf te bespreken.

Kan men ook terecht in Bronnerhof voor een tijdelijk verblijf?
Als er nog plaats is in Bronnerhof, dan kunnen terminaal zieken ook terecht voor een tijdelijk verblijf. Dit kan gebeuren wanneer familie of vrienden de mantelzorg even uit handen moeten of willen geven of in afwachting van terminale thuiszorg na ontslag uit een ziekenhuis.

Ik wil vrijwilliger worden. Kan dat?
Onmisbaar in de zorg van Bronnerhof zijn de vrijwilligers. Betaalde krachten hebben steeds minder tijd om de mens, in de laatste fase van hun leven, de aandacht en rust te geven die nodig zijn. Vrijwilligers hebben die tijd en aandacht wel. Daarom zijn zij een onmisbare schakel in ons team. Onze organisatie bestaat reeds uit ca. 80 vrijwilligers, maar gemotiveerde mensen zijn nog altijd van harte welkom. Vele handen maken licht werk. Wilt u meer weten over dit zinvolle en interessante werk, kijk dan eerst naar de informatie onder het kopje ‘Vrijwilligers’, of neem contact op met de dienstdoende coördinator.

Indien u behoefte heeft aan meer informatie, neemt u dan gerust contact met ons op.